Over Marijke

Leer Marijke in 2 minuten kennen.

Marijke Kamping

Marijke als ademcoach? De meeste mensen in mijn omgeving kennen mij als een energieke, sportieve vrouw die in het onderwijs werkt. En dat klopt nog steeds! 

Het afgelopen jaar heb ik bewust de keuze gemaakt deeltijd ontslag te nemen,  omdat ik mijn passie voor adem meer wil uitdragen. Juist in het onderwijs en in de sport, daar waar mijn hart sneller van gaat kloppen. En ook omdat ik weet hoe hoog de werkdruk kan zijn. Mijn missie is dan ook heel veel mensen de kracht van adem te laten ervaren voor meer rust, energie en ontspanning in het (werkende) leven. 

Maakt het allemaal een stuk plezieriger toch?

Maar hoe kom je dan bij ademcoach, zie ik je denken.

De periode waarin ik mijn eigen gezondheid verloren ben (niet goed voor mezelf gezorgd heb) heeft juist de liefde voor bewustwording, gezondheid en vitaliteit enorm aangewakkerd. De energieke Marijke had in die tijd nog niet de puf om een gezellig kopje thee te drinken met een vriendin. Daar waar ik altijd maar doorging en mezelf letterlijk voorbij rende, zei mijn lichaam op dat moment: Stop, tot hier en echt niet verder. Ik realiseerde me maar al te goed dat ik met mezelf aan de slag moest.

Ik kwam in contact met Marleen van den Hout, grondlegger van Het NIeuwe Ademwerk® en oprichter van Adem Academie Nederland. De start was een online 10-daagse cursus. Het resultaat is de afronding van de ademtrainersopleiding en de opleiding tot transformatief coach.

Het ademvirus heeft me te pakken. Ik heb vanaf het eerste moment, tijdens de eerste adem oefeningen die ik uitvoerde, kracht en rust ondervonden. Niet alleen fysiek, juist ook mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel heeft de ademreis die ik maak mij al heel veel opgeleverd. Geen migraine meer, geen rugpijn, een sterke core, in een mum van tijd kunnen ontspannen, veel meer bewustwording, betere focus, meer balans, kleine trauma's zijn geheeld....Ik heb leren vertrouwen op mijn gevoel en daar naar te handelen.

Marijke in haar privéleven

Moeder, partner, dochter, zus, vriendin, collega, trainer, leidinggevende, bestuurslid, coach, dagvoorzitter....wat heb je veel rollen in je leven! In elke rol vind ik het belangrijk dat er oprechte aandacht is voor elkaar en ben ik altijd op zoek naar verbinding.

Ik ben trotse moeder van Cas. Hij groeit op in een fijne co-ouderschap. De helft van de week woon ik samen met mijn partner Mark. Ik heb altijd een man in huis. Naast mijn eigen praktijk werk ik nog 2,5 dag als projectleider bij ROC Aventus.

Sport en Bewegen is de rode draad in mijn leven. Als 8 jarig meisje fietste ik 's ochtends om 06.00u richting het zwembad om daar te trainen. Tijdens mijn opleiding Bewegingsagogie en Psychomotorische therapie heb ik mijn zwemtrainerdiploma's behaald. Ik vind het dan ook belangrijk dat het openluchtzwembad in Wijhe behouden blijft en zet me graag vrijwillig in als bestuurslid van Stichting Zwembad de Welters.

 In de zomer vind ik het heerlijk om te zwemmen, daaromheen zit ik graag op de racefiets, loop ik hard of wandel ik en als het even kan sta ik in de winter op de ski's.  Mijn dag start met een vast ritueel. Als ik wakker word ga ik eerst in alle rust ademoefeningen doen. Ik blaas alles wat ik niet meer nodig heb uit en er stroomt nieuwe schone energie binnen. Na een paar zonnegroetjes stap ik in mijn koud water bad in de tuin. Ja, ik sta er eerder voor op! Het levert me zoveel meer energie op dan dat kwartiertje extra slapen en ik start de dag op deze manier heel bewust en rustig. Hoe fijn is dat!

Mijn sociale netwerk is groot en koester ik. Ik vind het heerlijk om dingen te ondernemen en te organiseren.

Als opgeleide bewegingsagoog en psychomotorisch therapeut vind ik het heerlijk om weer lichaamsgericht te werken. Ik wil graag ook anderen laten ervaren wat de adem voor hen kan betekenen.

Ik ben een gestructureerde werker die nu veel meer ook vanuit haar intuïtie kan en durft te werken en leven.